9 feb, 2023

Sådan tester vi liftbiler

Vi tager sikkerhed alvorligt. Når du køber en Versalift, får du ikke bare et arbejdsredskab til at løse en opgave. Du får en ekstra mand på holdet, der er der for at gøre dit arbejdere nemmere og mere sikkert.

For at vi kan være sikre på, at hver eneste Versalift lever op til vores høje sikkerhedsstandarder, er alle vores lifte gennemtestede. Allerede i udviklingsfasen tester vi både liftens dele og de nye opbygninger grundigt. Vores medarbejdere gennemgår desuden alle de færdige lifte nøje, før de forlader fabrikken i Danmark. Det er din garanti for, at sikkerheden er i højsædet, når du køber en liftbil hos os.

Lifte bliver testet til bristepunktet

Forud for lanceringen af vores populære VTL-serie i 2018, lå et kæmpe arbejde med at udvikle og teste prototyper af liften for at sikre, at den levede op til vores høje kvalitets- og sikkerhedskrav.

Vi satte blandt andet liftens langtidsholdbarhed på prøve ved at sætte den til at køre 75.000 cyklusser med gentagende bevægelser. En anden (og lidt sjovere) måde at teste holdbarhed på er at teste, hvad der skal til for at tingene går i stykker. VTL-bommen blev blandt andet stresstestet for at se hvor stor belastning, der skulle til for at bommen gav efter.

I videoen her kan du se præcis hvor omfattende VTL-liften blev testet, med både test af slidstyrke og stresstests. Du kan også se, hvilken belastning der skulle til at ”knække bommen”.

Vi løfter sikkerheden for lifte

Lad os være ærlige, vi kan alle komme til at begå fejl. For at fange de eventuelle fejl og mangler, der kan opstå i produktionen, gennemgår og tester vi samtlige liftmonteringer, når de er færdige. Derfor kan du føle dig fuldstændig sikker første gang, du stiller dig op i kurven. Inden du får nøglerne, tjekker vi, at alt er som, det skal være. Skulle der blive fundet fejl eller mangler, sørger vi selvfølgelig for at udbedre dem med det samme.

Alle sikkerhedstests udføres af vores dygtige kolleger, der dokumenterer hele processen med blandt andet video. En del af testen udføres på vores testrampe, der giver mulighed for at teste liftbilen stabilitet på en hældning. Testrampen giver os mulighed for at teste liften under ekstreme forhold, der ligger udover de arbejdsforhold liften er godkendt til. Med andre ord tester vi, at liftbilen kan holde til alt, hvad vi lover, plus lidt ekstra – for din sikkerheds skyld.

Vores kolleger har mange års erfaring med at arbejde med alle typer af lifte. Du kan være sikker på, at de stiller lige så høje krav til din lift, som de gør til de arbejdsredskaber, de selv bruger i hverdagen. Derfor er alt vores værktøj gennemgået og godkendt af Teknologisk Institut. Vores udgangspunkt er, at hverdagen skal være sikker – både for vores medarbejdere og for vores kunder.

Grundige sikkerhedstests af liftbiler

Når vi tester vores liftbiler, tager vi altid udgangspunkt i kapaciteten for den specifikke køretøjs- og liftkombination baseret på fx kurvekapacitet, valg af støtteben, aksellås og selve typen af køretøj. I forbindelse med sikkerhedstesten kalibreres liftens computer og både køretøj og lift gennemgås manuelt for at inspicere svejsninger, slanger, mm. Lift og køretøj forlader ikke vores testcenter, før vi kan stå 100% inde for sikkerheden.

Vores state-of-the-art testplatform muliggør test af billiftens stabilitet med op til 15 graders nivellering. Vi tester med udgangspunkt i minimum weight for stability, hvilket betyder, at vi tester bilen uden læs, med minimalt brændstof og med bilens tungeste side lavest. Med andre ord stabilitetstester vi med udgangspunkt i de mest sårbare punkter for køretøjets stabilitet.

Når kurvens kapacitet testes, foregår det med en belastning på kurvekapacitet gange 150%. Kurven testes i yderpositioner i hele liftens rotationsområde, på den måde ved vi, at alle liftens komponenter kan holde til det, vi lover.

I videoen her kan du høre mere om, hvordan vi tester din liftbil. Du kan også møde vores kollega Benny, der er en af de dygtige medarbejdere der sørger for at liften er sikker, inden du skal køre i den.

 

Vil du vide mere?

Ring eller send os en e-mail – vi står klar til at hjælpe dig.